Stampen Media stor Vit logga

Digital marknadsföring

Den digitala arenan växer och nya vägar för marknadsföring uppkommer ständigt. Det blir allt viktigare för företag inom alla branscher att anpassa sina marknadsinsatser för att synas för rätt personer, i rätt kanal och vid rätt tillfälle.

För att kunna höras i det allt högre bruset är digital marknadsföring avgörande. De allra flesta potentiella kunder finns någonstans i det digitala landskapet. Det gäller bara att veta var man som företag kan nå fram till dem – och hur man ska göra för att lyckas. Många företagare har därför insett de stora fördelarna med att vända sig till en professionell mediebyrå som erbjuder tjänster och rådgivning inom området. Med en trygg partner i ryggen kan du vara säker på att din digitala marknadsföring blir både effektiv och träffsäker.

Vill du ha hjälp med digital marknadsföring?

Fyll i vårt kontaktformulär eller ring oss på 031-80 94 90 redan idag!

Stampen / Digital marknadsföring

Stora möjligheter med digital marknadsföring

Det finns många olika typer av insatser som ryms under paraplybegreppet digital marknadsföring. Varje år träder nya digitala plattformar in på marknaden och i människors vardag, samtidigt som det skapar både större möjligheter och hårdare konkurrens för företag. Här är tre argument som avslöjar varför digitala marknadsföringsinsatser är ett vinnande koncept för företag och organisationer inom alla branscher.


Mätbarhet

En av de aspekter som skiljer digital marknadsföring mest från mer traditionella sammanhang – exempelvis tidningsannonsering. tv-reklam eller radioreklam –– är det faktum att de digitala kampanjerna erbjuder en helt annan typ av mätbarhet. Det är svårt att veta hur många som faktiskt kommer att notera en affisch på en byggnad. Ännu svårare är det att mäta hur många som påverkas av den på det sätt som marknadsföraren hoppas.

Med digital marknadsföring erbjuds mätinstrument som gör att insatsen enkelt kan utvärderas. Antal klick, konverteringar och köp till följd av en kampanj kan enkelt mätas. Företaget kan lära sig mer om sin målgrupp, om vilken kommunikation som fungerar bra och vilken som fungerar mindre bra i ett särskilt sammanhang.

Läs mer: Så når du bäst resultat med digital annonsering

Lönsamhet

Eftersom digital marknadsföring erbjuder transparens och mätbarhet på ett effektivt sätt blir det samtidigt mycket enklare och effektivare att nå relevanta personer. Du kan anpassa dina insatser, både innehållsmässigt och tekniskt, så att det når fram till de du faktiskt vill nå. Företag behöver inte lägga pengar eller krut på att kommunicera med de som inteinte kommer att vara intresserade av produkten eller tjänsten.

Man ska inte heller glömma bort att digitala insatser ofta är betydligt billigare än traditionella – exempelvis tv-reklam. Detta bidrar också till att den digitala arenan erbjuder mer lönsamma metoder för att nå målgruppen.

Läs mer: Nå dina företagsmål med rätt annonsformat

Varumärkesbyggande

Vikten av att bygga upp och stärka sitt varumärke är knappast någon nyhet inom varken digital eller traditionell marknadsföring.Vad som däremot kan slå fast är att den digitala marknadsföringen erbjuder helt andra möjligheter för företag att arbeta för, och lyckas med, detta. Genom att göra varumärket återkommande synligt på digitala plattformar där målgruppen finns kan man bygga upp kännedomen över tid.

Digital marknadsföring med Stampen Media

Stampen Media erbjuder en bred portfölj av tjänster inom digital marknadsföring. Vi arbetar med stora och små bolag inom de flesta branscher och anpassar alla tjänster utifrån varje bolags specifika önskemål och behov.

Vill du veta mer? Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 031-80 94 90!

Kontakta oss

ttela tidningsbåt
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram