Stampen Media stor Vit logga

Marknadsföring i sociala medier

2020-talets digitala landskap kryllar av sociala medier och fler tillkommer varje år. Förändringarna innebär stora möjligheter för företag och marknadsförare som är snabba på bollen att nyttja de nya marknadsföringsforumen. Marknadsföring i sociala medier är utan tvekan ett av samtidens mest populära sätt för företag att synas och höras.

På Stampen Media arbetar vi med marknadsföring i sociala medier på många olika plattformar och för såväl stora som små kunder. Kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ring 031-80 94 09 för att veta mer om hur vi kan optimera er marknadsföring och er närvaro i sociala medier!

Stampen / Marknadsföring i sociala medier

Vikten av sociala medier för marknadsföring

Sociala medier har revolutionerat hur företag marknadsför sig själva. De allra största plattformarna – med Facebook, TikTok, Twitter och Instagram i täten - har flera miljarder användare, och därmed lika många potentiella kunder. Marknadsföring i sociala medier har, för många bolag, gått från att vara en viktig kommunikationsväg till en helt avgörande sådan. För att hålla sig relevant och synas i bruset bland konkurrenter måste ditt företag finnas representerat i dessa kanaler.

Nå din målgrupp med sociala medier

Marknadsföring i sociala medier erbjuder företag oerhört effektiva verktyg för att nå sin målgrupp. Sociala medier ger möjlighet att nå dina potentiella kunder på plattformar de redan använder och tycker om. Detta kan exempelvis jämföras med traditionell utomhusreklam, där man sätter upp en affisch och hoppas att rätt person ska gå förbi och höja blicken. Det är både svårare att förutse och mäta resultat av.

Förutsatt att man lyckas skapa innehåll – text, design, bild eller video - anpassat för rätt personer erbjuder detta ett mycket kostnadseffektivt sätt för företag att nå sina kunder.

Läs mer: Digital vs traditionell marknadsföring – måste man välja?

Innehåll för marknadsföring i sociala medier

För att lyckas med marknadsföring i sociala medier är det viktigt att kontinuerligt skapa och posta innehåll som engagerar målgruppen och lyfter företagets varumärke. Att ha en tydlig närvaro bland sina befintliga och potentiella kunder är alltid viktigt. Samtidigt är det viktigt att inte publicera för mycket, eftersom kvalitet alltid går före kvantitet i sociala medier. Genom texter, bilder och video kan du föra effektiv dialog med målgruppen, samtidigt som du bygger trovärdighet och på sikt kan skapa lojala kunder. Storytelling och interaktivitet är exempel på två kategorier av innehåll som fungerar särskilt bra i sociala medier, eftersom användarna får komma närmare ditt varumärke på flera naturliga sätt.

Kvalitet

Det är viktigt att säkerställa högkvalitativt innehåll för att synas och höras i sociala medier. Om du producerar och lägger ut undermåligt content – både till innehåll och design – riskerar ditt företag att uppnå motsatt resultat; att kunderna väljer att vända sig till en konkurrent istället.

Målgruppsanpassning

För att lyckas med marknadsföring i sociala medier måste allt ditt företag kommunicerar – genom videor, bilder, kampanjer, texter – vara anpassat till mottagaren. Vem är målgruppen? Hur tilltalas de på bästa sätt? Ett växande antal företag vänder sig till professionella mediebyråer eller medierådgivare för att få hjälp med detta.

Target-marknadsföring i sociala medier

Plattformarna erbjuder helt nya sätt att nå ut till rätt person vid rätt tillfälle. Kampanjer för i sociala medier kan anpassas efter demografi, intressen, ålder, geografiskt område och andra för marknadsföringen relevanta komponenter. Denna typ av targeting i sociala medier är tveklöst ett av de främsta argumenten till varför de flesta företag tjänar på att satsa på denna typ av kundkommunikation.

Idag känner alla företagare till vinsterna med marknadsföring i sociala medier. Konkurrensen om kunderna på plattformarna är redan stor och detta gör – i sin tur – att det blir ännu viktigare med fingertoppskänsla när det kommer till hur du behöver arbeta med just din targeting.

Läs mer: Vill du nå en lokal målgrupp? Så träffar du rätt med din marknadsföring

Stampen Media, och marknadsföring i sociala medier

Vi på Stampen Media är specialister på marknadsföring i sociala medier. Till oss vänder sig företag i alla storlekar, från varierande branscher, för att få hjälp att förbättra sin närvaro och räckvidd i olika plattformar.


Kontakta oss för att veta mer om hur vår mediebyrå kan hjälpa ert företag!

Fyll i kontaktformulär
031-80 94 09

Kontakta oss

ttela tidningsbåt
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram