Stampen Media stor Vit logga

Annonsera på Facebook

Annonsering på Facebook är ett av de mest populära sätten att marknadsföra ett företag och dess produkter eller tjänster. Så har det sett ut under det senaste decenniet och efterfrågan fortsätter att vara hög.

På Stampen Media arbetar ett team med specialistkunskaper inom just annonsering på Facebook. Vi erbjuder våra tjänster till små, mellanstora och stora företag som vill synas i Facebookbruset och anpassar arbetet efter specifika förutsättningar, behov och önskemål.

Dags att annonsera på Facebook?
Kontakta oss idag!

Fyll i vårt kontaktformulär eller ring oss på 031-80 94 90

Stampen / Annonsera på Facebook

Annonsering på Facebook

Eftersom Facebook är en av världens största digitala plattformar är det inte svårt att förstå varför annonsering kan vara lönsamt. Med hisnande ca 3 miljarder användare erbjuder plattformen ett utmärkt sätt för företag att nå fram till sin målgrupp. Vid sidan av sin ursprungliga funktion som ett socialt media har Facebook har kommit att också bli en av världens största arenor för just annonsering.

Display-annonsering på Facebook

Facebook erbjuder en rad lösningar för annonsering, och den vanligaste är också den enklaste att känna igen. Alla som använt Facebook under de senaste tio åren har sett den typ av annons som kallas för displayannonsering. Här kan företag effektivt marknadsföra sin produkt, tjänst och/eller varumärke genom att rikta reklamen mot en passande målgrupp. Annonsen kan ha formen av en eller flera bilder eller video.

Om kommunikationen görs på rätt sätt är displayannonsering ett bra sätt att fånga Facebookanvändarens uppmärksamhet. Genom att anpassa budskap och utformning av kampanjen utefter mottagarens intressen, beteenden och demografi kan företag både nå ut till fler kunder och öka varumärkeskännedomen. 

Läs mer: Så träffar du målgruppen mitt i prick med bra displayannonsering

Sponsrade annonser på Facebook

Ett annat sätt att annonsera på Facebook är att satsa på sponsrade inlägg. Detta är inlägg som dyker upp i det vanliga nyhetsflödet men vars placering betalats av ett företag/en marknadsförare. Detta är ett effektivt sätt att nå en ny publik eftersom verktyget erbjuder företag möjligheten att synas för användare som inte redan följer deras sida. Om analysen av målgruppen och riktandet av reklamen görs på rätt sätt kan detta resultera i många nya kunder för en förhållandevis låg kostnad.

Dynamisk annonsering på Facebook

Dynamisk annonsering (Dynamic ads) är ytterligare ett annonsverktyg på Facebook som erbjuder företag möjlighet att nå ut till fler. Särskilt populärt är verktyget för företag som effektivt vill öka sina konverteringar och sälj. Här riktar man sig mot människor som redan visat intresse för företagets vara eller tjänst. Många känner säkert igen att de besökt en sida och tittat på en särskild vara för att sedan få upp just den varan i sitt flöde gång på gång.

Annonsera på Facebook med hjälp av experter

Samtidigt som man kan nå goda resultat genom annonsering via Facebook är samtidigt konkurrensen på plattformen mycket stor i jämförelse med många andra annonsforum. För att lyckas med sin annonsering på Facebook är det därför oerhört viktigt att ha kunskap om just hur verktygen fungerar och hur man kan nå ut till rätt personer.

Läs mer: Så når du bäst resultat med digital annonsering


Många företag väljer att vända sig till mediebyråer med särskild kunskap inom annonsering på Facebook. Vi på Stampen Media erbjuder tjänster för att kunder av varierande storlek och typ ska lyckas med sina annonser på Facebook och nå fler kunder.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?
Kontakta oss eller ring oss på 031-80 94 90!

Kontakta oss

ttela tidningsbåt
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram