Stampen Media stor Vit logga

Nå ökad effekt av din annonsering genom en mediemix i Göteborgs-Posten

Stampen / Nå ökad effekt av din annonsering genom en mediemix i Göteborgs-Posten

Publicerat: 2022-10-07

Att använda ett annonsformat kan ge bra resultat, men vi garanterar ett bättre resultat om du lägger till fler alternativ! Här går vi igenom fördelarna med att annonsera både i papperstidning och digitalt hos GP för att få så bra effekt som möjligt av dina annonser.

Nå ökad effekt av din annonsering genom en mediemix i GP

Vad betyder mediemix?

Kort och gott betyder en mediemix att du använder dig av flertalet olika kanaler för annonsering för att nå ut med ditt budskap. Det kan innebära en mix av annonser i bland annat tv, utomhusreklam, sociala medier, papperstidning, displayannonser etcetera. 

Stampen Media tog under i samarbete med bland andra Schibsted, Medie Kompaniet och Bonnier News in en oberoende part under 2022 för att undersöka av hur relevanta Nyhetsmediernas produkter för marknadsföring är i den digitala köpresan.

I den studien ingick även att se över om den genomsnittliga annonsörens fördelning av mediabudget är rättvis. Fokuset var mediernas effektivitet med särskild hänsyn tagen till den påskyndade digitala förflyttningen av Covid-19.

Det visade sig att print och Online Video är två av de mediekanaler som bör få ökade investeringar tack vare deras effektivitet. Samtidigt såg man en ökad effektivitet från både Online, Display och Online Video under den påskyndade digitaliseringen i och med Covid-19.

5 anledningar att annonsera i nyhetsmedia

Fördelarna med att använda en mediemix

Använder du dig av flera olika kanaler och format för din annonsering kommer du att nå en bredare målgrupp. En annons i GP:s papperstidning syns hos alla som får tidningen. Lägger du dessutom ut samma budskap via en annons på GP.se kommer du även nå dem som läser tidningen online. Då täcker du stora delar av Göteborgs invånare.

Ökar du dessutom antalet kanaler och använder dig av till exempel rörliga annonser på Facebook, Youtube eller LinkedIn, eller ett bildspel med buskap på Instagram, kommer du bredda din synlighet ännu mer. Detta av den enkla anledningen att de olika kanalerna du använder för din annonsering har olika användare inom din målgrupp. Din printannons i Göteborgs-Posten kommer inte att synas för Instagramanvändaren och vice versa. 

Göteborgs-Posten hjälper dig annonsera via sociala medier

Mixa olika annonsformat i nyhetsmedia

En mediemix kan också innebära att du väljer att annonsera i olika format via samma nyhetsmedie. Det har visat sig ge väldigt bra resultat. Sveriges största mediakoncern, GroupM, har tillsammans med bland annat Stampen Media även tagit fram en studie baserad på insikter från Nordens största databas inom return of investment (ROI). I denna ser vi att annonsering i nyhetsmedia har ett snitt på 1,9 i ROI. Det betyder att du får tillbaka 1,9 gånger de pengar du lagt på annonseringen i form av intäkter till bolaget. 

Nedbrutet visar studien följande ROI-snitt:

  • Annonsering i print: 2,0
  • Annonsering i lokal print: 2,1 
  • Displayannonser: 1,7

Studien visar även något vi av erfarenhet sett. Mixar du de olika formaten i nyhetsmedia kommer du inte bara nå ut till en bredare målgrupp – din annonsering i print kommer även att boosta annonserna digitalt och vice versa. 

Vi på Göteborgs-Posten erbjuder mycket mer än bara annonser i nyhetsmedia. Du kan till exempel också få strategisk hjälp i form av analys och workshops, samt annonsstrategier via Google och sociala medier. 

Du är välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig.

Läs mer artiklar

Se alla artiklar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram